Από τα άδυτα του φαντασιακού στο υπαρκτό σημείο της γέννησης..


 Η Didi’s Son, επιστρέφει στα ελληνικά stages, εντυπωσιάζει και εξαφανίζεται, μέχρι να έρθει η στιγμή να ξανά γεννηθεί.

  Στην ετικέτα του τέλους τα παραμύθια θα ξανά γεννιούνται στο σκοτάδι αναδεικνύοντας το φως
 Μετά από την ολοκλήρωση των παραστάσεων τους ανα την Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα και το Θέατρο Σταθμός, οι Dirty Granny Tales , μετέφεραν την κοκκινομάλλα πριγκίπισσα τους από τα άδυτα του φαντασιακού στο υπαρκτό σημείο της γέννησης που επαναλαμβάνεται και δημιουργεί.
Προσωποποιεί και εξατομικεύει διαφορετικά στοιχεία πέρα από τη λογική του χώρου και του χρόνου και επεκτείνεται αδιάκριτα από τον οργανικό στον ανόργανο κόσμο, από τον άνθρωπο, στον "άνθρωπο".
 Οι σκοτεινοί παραμυθάδες ανέδειξαν μέσα από μια τελετουργική διαδικασία Την σκοτεινιά της εποχής μας με επίκεντρο του ανθρώπινου ψυχισμού την Βρόμικη Γριά.
Λόγος και μουσική συνδυασμένα με δεξιοτεχνία, προερχόμενα από συναισθήματα, ανταμώνουν το σώμα στην ρεαλιστική και την σουρεαλιστική του μορφή, δίνοντας του την ευκαιρία να εκφραστεί, δημιουργώντας ένα συνολικό  αποτέλεσμα αρμονικής μαγείας.
Ένας συνδυασμός ακουστικής μουσικής, κουκλοθέατρου, χορού και animation projection, συγκεντρώνεται επί σκηνής , θέλοντας να αποκωδικοποιήσει  κάθε μορφή τέχνης , μέσα από την τέχνη.



Μέσα από μια αλληγορική διαδρομή,με χρήση συμβόλων , τα οποία με ποιητικό και λυρικό τρόπο συνδέονται και εκφράζονται , αποδίδεται το νόημα στις μεταφορές της ιστορίας.
 Η Didi's Son πραγματεύεται την ερωτική έλξη του παραμυθά με την πρωταγωνίστρια του έργου του. Ο καρπός του έρωτα τους θα φέρει στον φανταστικό κόσμο έναν απόγονο ο οποίος δεν ανήκει εκεί, ούτε όμως στον δικό μας κόσμο, είναι μισός φανταστικός μισός αληθινός.
 Οι Dirty Granny Tales υφαίνουν ήχους από κλασική μουσική, black metal και progressive rock, πάνω στις απόκοσμες φωνές τους και στα φωνητικά που τις ολοκληρώνουν. Τα κοστούμια και το μακιγιάζ που θυμίζουν χαρακτήρες από Japanese gothic theater και τις τεράστιες κούκλες εμπνευσμένες από τον κόσμο του Tim Burton, με κορυφαία την  Κοκκινομάλλα Πριγκίπισσα, φώτιζαν αυτό το σκοτεινό σκηνικό,ενός επιβλητικού και συνάμα ρομαντικού παραμυθιού , κορυφώνοντας την δραματουργία του έρωτα.
Πολλές φορές , έναν καιρό, κοντινό και απόμακρο από τέρατα και ανθρώπους , το παραμύθι έφτασε στο τέλος του, η αυλαία έπεσε, οι φωνές σώπασαν και οι κούκλες ξεψύχησαν με μόνη ευχή να ζωντανέψουν ξανά μπροστά στους κρότους της αντικριστής παλάμης των θεατών που μάγεψε και παρέσυρε στην ''πραγματική ζωή''
                                                                                                    Κέλλυ Πήλιουρα




Dirty Granny Tales : Στον ρόλο του Mouldbreath (κιθάρα, μαντολίνο, φωνή) ο Σταύρος Μητρόπουλος, WormEaten Vagus (μπάσο, πνευστά, μεταλλόφωνο, δεύτερη φωνή) Θάνος Μητρόπουλος, Shake Teeth(πιάνο, δέυτερη φωνή) Χριστίνα Συριοπούλου, Heart Beat Zero (κρουστά) Mιχάλης Κασβίκης.

Χορός, χειρισμός κούκλας - Εριφύλη Δαφέρμου, χειρισμός κούκλας - Σταύρος Ψιλάκης
Συνθέση, σκηνοθεσία, σχεδισμός κοστουμιών και χαρακτήρων, σενάριο, animation - Σταύρος Μητρόπουλος, Χορογραφίες - Εριφύλη Δαφέρμου, Σχεδιασμός φώτων - Αλέξης Αλεξάνδρου, Κατασκευές κούκλών - Δημήτρης Στάμου, Τεχνική επιμέλεια - Θάνος Μητρόπουλος, Γιώργος Πετράτος, Στίχοι - Χάρης Λόξας.


 *Φωτογραφίες:

Sofia Camplioni Photography


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, Αλμύρα και Φοίνικες έτοιμα να υποδεχτούν τον έρωτα στο Δέλτα Φαλήρου.

62 Χρόνια Eurovision: Αλλιώς...

Ανταπόκριση από το pre-festival concert του Tinos World Music Festival, 24/04/2018 @ sgt