Παύλος Παυλίδης- Β-Movies Review από Piraeus 117 Academy


"Είδα χιλιάδες κεριά, αναμμένες καρδιές, στην καταιγίδα μιας φοβερής σιωπής, πρέπει να έρθεις πριν να `ναι αργά, πρέπει να έρθεις, μόνο εσύ μπορείς"
Ποιον στίχο να βρω και ποια στιγμή να πάρω μαζί σκέφτηκα καθώς βρισκόμουν στην αρένα ενός πάρτυ που μόλις ξεκινούσε στο  Piraeus 117 Academy

Από νωρίς στην σκηνή οι ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΕΡΕΟ  , ξεχωριστή και συνάμα η καλύτερη επιλογή για ένα ιδανικό opening act, είχαν ζεστάνει το κοινό για να υποδεχτεί τον Παύλο Παυλίδη και του B-Movies.
Οι πρώτες νότες από την Μαίρη πέρασαν σαν διαφημιστικό τρέιλερ από ταινία και το έργο μόλις ξεκινά.
Το σκηνικό της συναυλίας εκθαμβωτικό από την αρχή, σε έβαζε στο κλίμα, η άνοιξη έξω επιβλητική και μέσα Καλοκαίρι.
Τα χρώματα, ο ήχος και ο παλμός καταγεγραμμένος ,έτοιμα να εκτοξεύσουν την ενέργεια  του κόσμου. 
Ένα βράδυ θα φέγγει το φεγγάρι τρελό, θ’ απλωθεί η σκιά σου σ’ ένα δρόμο στενό, τα ταξίδια, οι φίλοι, οι αγκαλιές, τα φιλιά, σ’ ένα κόσμο θαμπό μακριά, μακριά .Ο βασιλιάς της σκόνης
Το περιμένεις αυτό το λάιβ, το περιμένεις από την τελευταία παράσταση στο Σταυρό του Νότου, από τις αναμνήσεις του περσινού καλοκαιριού στην Αμοργό, που αν και μπορεί να μην είχες βρεθείς ακροάζεσαι τους φίλους σου που έχουν φέρει μαζί τους άμμο και ηχητικό υλικό. Θυμάσαι το πάρτυ της Τεχνόπολις που ύμνησε την περασμένη εφηβεία σου Και γέννησε μια καινούργια. Σκέφτεσαι πως η αρχή μιας ανοιξιάτικου συναυλιακής νύχτας,  θα σε οδηγήσει στους πρόποδες του Καλοκαιριού.Παλιά αγαπημένα και νέα που περιμένεις να ακούσεις.


Γύρω παντού γνωστοί-άγνωστοι, που ξέρεις τι θα μοιραστείς μαζί τους, που περιμένεις να μοιραστείς μαζί τους .Mαζεμενες ηλικίες- άναρχες μεταξύ τους, γκρίζα μαλλιά από την μια , "μετασχολική" ενέργεια από την άλλη, μια ατμόσφαιρα που ενώ μπορεί να να φαντάζει ανισόρροπη, τροφοδοτεί και επιβεβαιώνει την απόλυτη ισορροπία.
''Ξανά ανάβει ο φάρος του κόσμου,
χτυπάει ξαφνικά τα φτερά του,
το φως απ’τη χώρα των πάγων
βουτάει στην καρδιά σου
κι υψώνεται πάνω απ’ τη Γη του Πυρός''

 Οι B-Movies και ο Παυλίδης, ξεκίνησαν μια διαδρομή με ακόμα πιο  καινούργιους ήχους στα παλιά αγαπημένα μας , τόσο από από τα Ξύλινα Σπαθιά που έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση σε κάθε λάιβ, όσο στα δικά τους , που πάντα κάθε φορά τα ανταμώνεις αλλιώς, έως την ολοκαίνουργια "Δεσποινίς" γνωστή από πάντα.Ψυχεδέλεια και ρομαντισμός γίνονται ένα, ο έρωτας καραδοκεί και αν δεν τον καταλάβεις μέσα από τους ήχους ενός Αερικού ή από την Πυρκαγιά που ανάβει σε ένα Σπιρτοκουτο, κοιτάζοντας τον Βασιλιά της Σκόνης, σίγουρα θα τον νιώσεις χαμένος κάπου στα ακουστικά άδυτα του Ατλαντίς που παρακαλάς να μην τελείωσει.
 “Ό,τι Θες Εσύ” και η μαγεια ενος λάθους επιβεβαιώνει τον κανόνα , πως ότι γεννάει η στιγμή, ανταμείβεται θερμά. Ένας κόσμος μια φωνή και μεχρί να επανέλθουν οι ηλεκτρονικοί ήχοι απο σκηνής , τα χείλη τραγουδούν απο κάτω .
Και η γιορτή ''Δεν 'Έχει Τέλος'' μέχρι οι να μας τυλίξει το σύννεφο απο τους  ''Θεριστές''
Ήρθε ένα σύννεφο το βράδυ και με τύλιξε,
πριν να προλάβω να σκεφτώ γέμισε η νύχτα αστραπές,
ώσπου να βρω κάτι να πω η νύχτα μίλησε,
η νύχτα είπε πως απόψε είναι νύχτα για ευχές.

Στον επίλογο η θύμηση όλων των παραπάνω , επαναφέρει την θύμηση των όσων άφησαν ανεξύτηλα τα τραγούδια και οι στιγμές τους επάνω σε ένα stage, καταγράφει την αποδοχή της έκφρασης και συσωρεύει την ενέργεια για τα επόμενα.
Αυτά που περιμένουν να ξανασυναντήσουν τον δικό τους ''Μόχα'' , πάνω σε Ρόδες που παν στο Πουθενά , μένοντας παντα εδώ να κοιτάζουν αυτούς που Σκοτώνουν την μέρα .
 Όταν η Αυλαία κλείνει ανόητη μου Ιουλιέτα
στα σκοτεινά οι θεατρίνοι παίζουνε ρώσσικη ρουλέτα
Για μένα δεν υπάρχει ρόλος, είναι ένας κλόουν μεθυσμένος
που πέφτει μεταμφιεσμένος εκεί που φτύνει ο κόσμος όλος.

 *Κρατήστε ανοιχτές τις ψυχές σας να μπεί η μουσική να τις ταράξει έως αντικαθρέπτισμα ενός άλλου καλύτερου κόσμου .
                                                                                 Κέλλυ Πήλιουρα


Αναδημοσίευση  από Trollradio.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, Αλμύρα και Φοίνικες έτοιμα να υποδεχτούν τον έρωτα στο Δέλτα Φαλήρου.

62 Χρόνια Eurovision: Αλλιώς...

Ανταπόκριση από το pre-festival concert του Tinos World Music Festival, 24/04/2018 @ sgt